White Lady Recept
White Lady är en klassisk cocktail från 1920-talet som består av gin, apelsinlikör, citronjuice och äggvita. Drinken skapades av Harry MacElhone på Harry’s New York Bar i Paris. Till smaken påminner White Lady om en Gin Sour med apelsinkarakär och med en mer framträdande syrlighet.
Ingredienser
- 4 cl Gin
- 2 cl Apelsinlikör (Triple sec)
- 2 cl Citronjuice
- 2 cl Äggvita
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker.
- Skaka först utan is så att äggvitan skummar sig.
- Fyll sedan shakern med is och skaka igen.
- Sila upp i ett cocktailglas och garnera.
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink
Den var lite för frän i smaken. Men tyckte redan ifrån början att gin och citron är ev fel kombination
Gin och citron är en av de vanligaste kombinationerna i drinkar. Gin sour, ginfizz, bees knees, basil smash osv.
Man kan ju aldrig debattera smak, man tycker det man tycker, men vänder man ryggen åt citron/gin-kombon stänger man dörren till ganska många drinkar.
god, inte dum alls
Av någon anledning blev den ganska sträv i smaken och lite väl syrlig.
Det kan ju balanseras upp med 0,5-1 cl sockerlag
Tack för tipset om sockerlag. Håller med övriga om att kombinationen gin och citron saft är lite frän för min smak. Kanske socker kan rätta till detta.
Tänkte också pröva att byta ut 1 cl citron mot 1 cl apelsin för att testa.
Bästa white lady’n hittills var baren på Avalon Hotel 😉
En femma med sockerlag, en fyra utan!
Jättegod, fluffig och rätt stark. Väldigt vacker.