Whiskey Sour Recept
Whiskey Sour är en väldigt klassisk och populär drink som sägs ha uppkommit så tidigt som 1870. Vårt recept ger enligt oss drinken en perfekt balans mellan alla ingredienser och smaker. Prova själv och säg vad du tycker i en kommentar här nedan!
Ingredienser
- 5 cl Bourbon whiskey
- 3 cl Citronjuice
- 2 cl Sockerlag
- 2 cl Äggvita
- 2 stänk Angostura Bitters
- Rekommenderad bourbon whiskey
- Maker's Mark
- Jim Beam
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser till en tom shaker.
- Skaka shakern utan is (så kallad torrskakning) så att äggvitan skummar och blandar sig bättre.
- Fyll därefter upp shakern med is och skaka igen tills drinken blivit kall.
- Sila upp din Whiskey Sour i ett glas och garnera på valfritt vis (vanligtvis garneras drinken med ett körsbär och ett citronhjul).
En Whiskey Sour kan göras både med och utan äggvita. Versionen med äggvita serveras vanligtvis i ett glas på fot och versionen utan äggvita serveras oftast i ett tumblerglas med is.
Sockerlagen görs med lika delar socker och vatten (1:1).
Som med de flesta drinkar i sour-familjen är den här varianten med whiskey väldigt god och balanserad. Det är också enkelt och roligt att variera drinken med olika sorters whisky, smaksatt sockerlag, eller till exempel frukter och bär. Fem av fem!
Sjukt bra! Jag har testat många recept och det här är tveklöst bäst
Precis så här har jag alltid blandat whisky sours
/Bartender sedan 7 år
Fantastisk sour. Nästan alla sours finns med på min favoritlista:
Perfekt balans mellan ingredienserna, som utlovat 🙂
Jag tar en extra cl sockerlag för att göra den lite lenare
Perfektion
En bra start på en festkväll
Perfekt
Jag gillar inte whisky i vanliga fall men denna drinken var mycket god 😋
Tipsar om aquafaba/kikärtsspad om man vill göra den utan ägg men ändå ha få ett fint skum. Följ samma recept men ta några cl aquafaba istället för äggvitan. Supergott och veganskt!