Trinidad Sour Recept
Trinidad Sour är en variation på tävlingsdrinken Trinidad Especial, som kammade hem pris i Angosturas europeiska tävling 2008. Bartendern Valentino Bolognese hade där blandat Angostura Bitters, pisco, lime och orgeat med gott resultat. Trinidad Sour skapades när en annan bartender, Giuseppe Gonzalez, valde att byta ut pisco mot rye whiskey och lime mot citron. Det unika med den här drinken är att Angostura Bitters används som bassprit. I så gott som alla andra drinkar används bitters som en krydda med några droppar eller stänk, men här är det tre centiliter som gäller. Smakmässigt är Trinidad Sour en riktigt god och kryddig drink med tydliga julsmaker.
Ingredienser
- 3 cl Angostura Bitters
- 2 cl Rye whiskey
- 3 cl Orgeat
- 2 cl Citronjuice
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker.
- Fyll shakern med is och skaka drinken kall.
- Sila upp i ett glas på fot.
Vilken storlek på Coupette-glaset har använts här? Gjorde denna men fick inte alls till den formen som visas på bilden. God drink för övrigt ^^
Glaset rymmer ca 16 cl.