Spanish Coffee Recept
Spanish Coffee är en härligt söt och len kaffedrink med ljuvliga vaniljtoner från Likör 43.
Ingredienser
Instruktioner
- Börja med att brygga riktigt gott kaffe. Helst ganska starkt.
- Samtidigt som du brygger kaffet, koka upp vatten och häll i glaset så att det är riktigt varmt när det är dags att blanda drinken.
- Förbered även grädden innan du börjar tillreda drinken. Grädden ska vara lättvispad. Det innebär att den ska vara rinnande, men ändå tillräckligt luftig för att att kunna lägga sig som ett täcke ovanpå drinken. Använd riktig vispgrädde (40%).
- Häll ut vattnet och häll därefter direkt upp kaffe i glaset (ca 3/4 av ett normalstort glas).
- Tillsätt Likör 43 och rör om.
- Häll på grädden försiktigt så att den lägger sig som ett lager ovanpå drinken.
- Garnera på valfritt sätt. Exempelvis genom att strö lite rårörsocker eller vaniljpulver på skummet.
- Servera utan sugrör. Drinken ska drickas genom grädden.
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink
Mumma! 😀
Jadåå Bettan, så ska d låta!!!
Enkel och god!