Ramos Gin Fizz Recept
Ramos Gin Fizz är en klassisk drink från slutet av 1800-talet. Drinken är krämig och frisk och har ett karaktäristiskt skum som reser sig över glaskanten. Ramos Gin Fizz, eller New Orleans Fizz, som den kallades från början skapades av bartendern Henry Charles Ramos på Imperial Cabinet Saloon. Drinken blev en stor succé och det sägs att Henry behövde 20 bartenders för att hinna skaka alla drinkar som beställdes. Enligt legenden ska en Ramos Gin Fizz skakas i 12 minuter, vilket kan förklara varför så många bartenders behövdes. Vi kan meddela att drinken inte behöver skakas riktigt så länge, men ett av knepen för att lyckas med skummet är just att skaka extra hårt och lite längre än vanligt.
Ingredienser
- 5 cl Old Tom Gin
- 1,5 cl Citronjuice
- 1,5 cl Limejuice
- 3 cl Grädde
- 2 cl Sockerlag
- 4 droppar Apelsinblomvatten
- 1 st Äggvita
- Sodavatten
Instruktioner
- Häll alla ingredienser förutom sodavatten i en shaker.
- Skaka shakern hårt och länge utan is.
- Tillsätt is och skaka drinken kall.
- Sila upp drinken i ett highballglas utan is.
- Avvakta en liten stund så att skummet sätter sig.
- Häll en skvätt sodavatten i shakern för att få med det sista av drinken.
- Toppa därefter med sodavattnet från shakern genom mitten på skummet så att drinken reser sig över kanten på glaset.
Så god! Och så fint när den reser sig över glaskanten.
Jag kom hit från Instagram. Helt fantastisk drink 😍