Pineapple Whiskey Sour Recept
Pineapple Whiskey Sour är en variant på den klassiska drinken Whiskey Sour. Här med en touch av ananas.
Ingredienser
- 5 cl Bourbon whiskey
- 6 cl Ananasjuice
- 2,5 cl Citronjuice
- 2 cl Sockerlag
- 2 cl Äggvita
- 2 stänk Angostura Bitters
- Rekommenderad bourbon whiskey
- Maker's Mark
- Jim Beam
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser till en tom shaker.
- Skaka shakern utan is (så kallad torrskakning) så att äggvitan skummar och blandar sig bättre.
- Fyll därefter upp shakern med is och skaka igen tills drinken blivit kall.
- Sila upp drinken i ett isfyllt glas och garnera på valfritt vis.
Sockerlagen görs med lika delar socker och vatten (1:1).
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink