New York Sour Recept
New York Sour är en klassisk och god drink. I grunden är det en Whiskey Sour, men med ett tillägg av rödvin. Det kan låta som en obetydlig twist, men resultatet blir en härligt bärig drink med stort djup. Det sägs att New York Sour skapades i Chicago i slutet av 1800-talet och att den från början hade namnet Continental Sour.
Ingredienser
- 5 cl Bourbon whiskey
- 3 cl Citronjuice
- 2 cl Sockerlag
- 2 stänk Angostura Bitters
- 2 cl Äggvita
- ca 2-3 cl Rött vin
Instruktioner
- Häll whiskey, citronjuice, sockerlag, bitters och äggvita i en shaker.
- Skaka utan is för att bygga upp en bra textur och få äggvitan att skumma sig.
- Tillsätt is och skaka drinken kall.
- Sila upp i ett tumblerglas med en stor isbit.
- Vänta någon minut så att skummet hinner sätta sig lite innan du försiktigt "floatar" rödvinet på toppen så att det lägger sig fint under skumkronan.
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink
Viktigt med steg 5 i instruktionerna annars blir det rödvin i hela drinken
Jag hade svårt att tro att det skulle bli en hit, men den var fantastisk, en ny favorit!!
Hade lite rödvin över och hittade denna med sökfunktionen. Var först skeptisk till proportionerna, men det blev fantastiskt gott. Rödvinet gjorde verkligen susen i den här drinken. Rekommenderas.