Negroni Recept
Negroni är en klassisk drink med anor från tidigt 1900-tal. Drinken är en så kallad "spirit-forward"-drink och passar med sin något beska smak, perfekt som apertif. Det här receptet är det traditionella grundreceptet med lika delar av varje ingrediens vilket är bra att utgå från. Vi vill dock uppmuntra till att man testar sig fram till de proportioner som man själv tycker bäst om. I jakten på den perfekta Negronin bör man också testa olika typer och varumärken av gin, aperitif-bitter och vermouth. Berätta gärna i en kommentar hur du gör din bästa Negroni!
Ingredienser
- 2 cl Gin
- 2 cl Campari
- 2 cl Söt Vermouth (Röd)
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas med is. Saknar du rörglas går det bra med någon annan behållare där du kan röra runt drinken med is. Om du bara gör en drink till dig själv, går det alldeles utmärkt att röra drinken direkt i glaset som du tänkt dricka ur.
- Rör drinken med is. Smaka av för att känna efter när du hittat rätt balans. Att röra drinken är till för att dels kyla drinken, men också för att späda ut den.
- Sila upp drinken i ett isfyllt glas. En så stor isbit som möjligt är att föredra eftersom det får drinken att inte fortsätta spädas ut i samma tempo som med flera mindre isbitar.
- Ta en bit apelsinzest och pressa det över drinken för att få ut apelsinskalets oljor. Gnid zesten mot glasets kanter innan du stoppar ner det i drinken.
Negroni är verkligen en fulländad drink med väldigt många möjligheter att variera proportioner och ingredienser. En av våra favorit-varianter är 3 cl Hernö Old Tom Gin, 2 cl Campari, 2 cl Carpano Antica Formula. Gärna med en apelsinskiva i som man kan äta upp i slutet när den har marinerats i drinken. 5/5!
Jag går i god för de här proportionerna, fruktansvärt gott
Enkel och god precis som det ska vara!
ÄLSKAR!
Drinkarnas drink (enligt mig..). Kul att variera mellan olika sorters Vermouth o drinken får en annan karaktär.
Världens bästa drink. Brukar leka runt med halterna beroende på vilket gin man har. Själv kör jag Hernö Gin som blivit utsett till världens bästa gin men som tillför lite väl mycket smak om man har lika delar. Kör därför istället 2 cl Hernö, 3 cl Campari och 3 cl vermouth
Helt perfekt!
Det blir inte bättre än så här. Varje variant med olika mått eller typer av gin osv har också sin charm. Vet nog ingen annan drink som så sällan gör mig missnöjd, oavsett om det är på en bra cocktailbar eller en snabbt ihopslängd ”köksnegroni”.
Solklar favoritdrink hos mig! Jag brukar infusera gin och campari med olika saker för att tillföra nya smaker. Ex hallon, jordgubbar, kaffebönor, julkryddor med mera.