Mimosa Recept
Mimosa är en klassisk och populär drink som etablerat sig som den perfekta "brunchdrinken". Den blandas enkelt med mousserande vin och apelsinjuice. Mimosa passar utmärkt som fördrink eller välkomstdrink. Kom ihåg att använda färskpressad apelsinjuice för bästa resultat.
Ingredienser
- 9 cl Bubbel
- 3 cl Apelsinjuice
- Rekommenderat bubbel
- Cava
- Champagne
- Prosecco
Instruktioner
- Färskpressa apelsin (gärna någon timme i förväg så att den hinner bli kall i kylskåp).
- Häll apelsinjuice i ett kylt champagneglas.
- Tillsätt bubbel och rör om lätt.
- Garnera med en liten apelsinskiva.
Champagneglas kan komma i många olika storlekar. Tänk därför på att anpassa måtten utifrån vilka glas du använder.
Få drinkar är lika säkra kort till brunchen som en Mimosa. Det är väl egentligen bara Bellini som skulle kunna konkurrera om den platsen. En stabil fyra på grund av enkelheten, men det finns betydligt roligare drinkar att prova.
Ett tips är att dekorera med en liten kvist rosmarin för att få en god doft i näsan när man dricker