Milano Torino (Mi-To) Recept
Milano Torino, eller Mi-To som den också kallas, är en klassisk aperitif-cocktail från Italien. Drinkens historia sträcker sig tillbaka till 1800-talet och den sägs vara föregångare till två andra liknande klassiker som Negroni och Americano. Milano Torino är enkel att tillreda och består av endast två ingredienser – Campari och röd vermouth. Namnet har drinken fått från de två ingrediensernas ursprungsorter. Campari från Milano och Vermouth från Turin.
Ingredienser
- 3 cl Campari
- 3 cl Söt Vermouth (Röd)
Instruktioner
- Häll ingredienserna i ett tumbler-glas med is (gärna en stor isbit).
- Rör om med en barsked för att kyla ner och späda ut drinken. Smaka av för att hitta rätt balans.
- Garnera med apelsin.
Tips! Om du gör fler än en drink kan det vara smidigare att förbereda alla drinkar samtidigt i ett rörglas och sedan sila upp dem över is.
Milano-Torino blir lite plattare i smaken jämfört med en Negroni eftersom man missar en dimension från ginen. Trots det är det ändå en trevlig drink. Den lägre alkoholprocenten kan också ha sina fördelar.