
Hot Shot Recept
Hot Shot, eller Galliano Hot Shot, är en festlig och god shot. Den skapades 1988 av bartendern Bosse Bergström i samband med en drinktävling. Sedan dess har receptet justerats en aning och resulterat i en riktigt klassisk drink som nästan alla gillar.
Ingredienser
Instruktioner
- Börja med att brygga kaffe och att vispa grädden lätt. Ett tips är att skaka grädden i en shaker tills den är lite luftig men fortfarande går att hälla ur shakern.
- Häll Galliano i ett shotglas. Ca 2-3 cl beroende på glas.
- Tillsätt det varma kaffet (lika stor mängd som likören) genom att hälla det försiktigt på en sked ovanför likören så att drinken skiktar sig.
- Toppa med grädde ovanpå kaffet. Ta hjälp av en sked även här för att få till en fin skiktning.
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink
Hot Shot – shottarnas shot! Perfekt balans mellan kaffe, likör och grädde! Gott även för den som vanligtvis inte tycker så mycket om kaffe.
Gott som tusan! Jag brukar köra med likör 43 🙂
Världens bästa och godaste shot!
Jag hörde en klok sak i en podd: ”Lita aldrig på en person som tackar nej till en hot shot”. Det ligger något i det!
Jag vill verkligen understryka vikten av att ha lättvispad grädde. Det är aldrig kul när man får hela munnen full med en hård klump sprutgrädde.
Fel Galliano! Galliano L’autentico ska det vara ju. Det car den vi drack på 90-talet. Mycket godare än den för snälla varianten med vanilj.
Det stämmer att det är anisette-likören som är originalet, men den moderna varianten som serveras nu för tiden, görs med vaniljdrivna likörer som Galliano Vanilla eller Licor 43.