Hot Shot Recept
Hot Shot, eller Galliano Hot Shot, är en festlig och god shot. Den skapades 1988 av bartendern Bosse Bergström i samband med en drinktävling. Sedan dess har receptet justerats en aning och resulterat i en riktigt klassisk drink som nästan alla gillar.
Ingredienser
Instruktioner
- Börja med att brygga kaffe och att vispa grädden lätt. Ett tips är att skaka grädden i en shaker tills den är lite luftig men fortfarande går att hälla ur shakern.
- Häll Galliano i ett shotglas. Ca 2-3 cl beroende på glas.
- Tillsätt det varma kaffet (lika stor mängd som likören) genom att hälla det försiktigt på en sked ovanför likören så att drinken skiktar sig.
- Toppa med grädde ovanpå kaffet. Ta hjälp av en sked även här för att få till en fin skiktning.
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink
Gott som tusan! Jag brukar köra med likör 43 🙂
Världens bästa och godaste shot!
Jag hörde en klok sak i en podd: ”Lita aldrig på en person som tackar nej till en hot shot”. Det ligger något i det!
Jag vill verkligen understryka vikten av att ha lättvispad grädde. Det är aldrig kul när man får hela munnen full med en hård klump sprutgrädde.