Hallon-Lakrits Recept
Hallon-Lakrits är en festlig godisdrink som smakar precis som namnet utlovar - hallon och lakrits. Alltså precis som de populära hallonlakritsskallarna. Drinken kommer ursprungligen från restaurangkedjan Pinchos. Det här är vårt recept och tolkning av deras variant. Värt att nämna är också att det här är en drink som man väldigt enkelt kan variera för att anpassa efter sina egna smakpreferenser. Vårt angivna receptet är dock ett bra grundrecept. Mer om hur du kan justera receptet, kan du läsa om under instruktionerna här nedan.
Ingredienser
- 6 cl Sourz Raspberry
- 1 cl Pernod
- 2 cl Grenadin
- 1 cl Citronjuice
- 8 cl Sodavatten
- Hallonlakritsskalle-godis
Instruktioner
- Fyll ett glas till hälften med krossad is.
- Tillsätt Sourz Raspberry, Pernod, grenadin och citronjuice.
- Rör om så att allt blandar sig.
- Tillsätt sodavatten och fyll resten av glaset med is.
- Rör om lite lätt och garnera med en hallonlakritsskalle.
Drinken går som sagt att justera på en mängd olika sätt. Allt handlar om att hitta en balans i smakerna som man gillar. Tycker man att det smakar för lite lakrits, kan man öka mängden Pernod en aning. Skulle man vilja ha drinken lite sötare kan man prova att använda 7 Up istället för sodavatten. Även Sourz Raspberry går att byta ut mot någon annan hallonlikör som Chambord eller Bols Raspberry. Eftersom de är aningen sötare, behöver man då eventuellt kompensera med lite extra citronjuice. Var inte rädd för att prova olika varianter. Det är först då man lär sig vad man tycker om bäst. Kommentera gärna här nedan hur du brukar göra!
Väldigt god
Går det bra att byta pernod med ouzo?
Hej Nicke,
Det är inget som vi provat själva, men jag tror absolut att det fungerar bra med andra sorters anissprit som t.ex. ouzo.
/Fredrik
Jag prövade att göra med ouzo istället för Pernod, jag tycker det blev väldigt gott! Men drinken blir ju lite ”cloudy” , som ouzo blir när det blandas med is.