Flädermojito Recept
Flädermojito är en frisk och blommig variant av den kubanska klassikern.
Ingredienser
- 2 cl Ljus rom
- 4 cl Fläderlikör
- 3 cl Limejuice
- 2 cl Sockerlag
- 4 cl Sodavatten
- Mynta
- Rekommenderad rom
- Havana Club Añejo 3 Años
- Bacardi Carta Blanca
- Rekommenderad fläderlikör
- St-Germain
Instruktioner
- Häll limejuice och sockerlag i ett highball-glas.
- Lägg ett knippe mynta (ca 12 st blad) i ena handen och "smiska" bladen med din andra hand för att frigöra myntans aromer. Lägg därefter myntabladen i glaset.
- Stöt myntan försiktigt med en muddlare eller annat trubbigt föremål. Muddla inte för hårt - då blir drinken besk.
- Tillsätt rom och fläderlikör och fyll lite mer än halva glaset med krossad is.
- Rör om med en sked så att allt blandar sig.
- Tillsätt sodavatten och fyll resten av glaset med krossad is.
- Garnera.
Sockerlagen görs med lika delar rörsocker och vatten (1:1).
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink
Fantastiskt somrig och god!