Bombardino Recept
Bombardino är en italiensk drink med varm ägglikör, lagrad sprit och vispgrädde. Drinken är något av en korsning mellan Äggtoddy och Irish Coffee och är väldigt populär i de italienska alperna. I det här receptet har vi använt en lagrad rom, men det går lika bra med till exempel whiskey eller konjak. En söt och värmande Bombardino passar perfekt som påskdrink.
Ingredienser
Instruktioner
- Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Grädden bör vara relativt lättvispad så att det går att dricka igenom den.
- Värm ägglikören i en kastrull. Håll koll så att det inte börjar koka.
- Tillsätt rom, whiskey eller konjak och rör om.
- Häll upp i ett värmetåligt glas.
- Toppa med vispad grädde.
- Garnera med riven kanel på toppen.
Tips! En Bombardino kan med fördel serveras med en liten tesked.
Fenomenal drink som nästan angränsar till en dessert med den söta, krämiga ägglikören och den fluffiga grädden. Väldigt trevligt att servera med en tesked för att ta sig igenom gräddtoppen. Vill man inte ha en lika stark drink, kan man utesluta den lagrade spriten.
Säkert kort till påsken!