Blood & Sand Recept
Blood & Sand är en klassisk drink gjord på lika delar skotsk whisky (blended), söt vermouth, körsbärslikör och apelsinjuice. Drinken omnämns första gången i Harry Craddocks Savoy Cocktail Book från 1930. Följande recept är originalreceptet, vilket är en bra utgångspunkt, men det finns utrymme att variera proportionerna utifrån eget tycke och smak.
Ingredienser
- 2 cl Skotsk whisky
- 2 cl Söt Vermouth (Röd)
- 2 cl Körsbärslikör
- 2 cl Apelsinjuice
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker.
- Fyll shakern med is.
- Skaka drinken kall.
- Sila upp i ett cocktailglas.
- Garnera med apelsinzest.
Glas, barverktyg & tillbehör
Produktlänkarna är affiliatelänkar vilket innebär att Drinkoteket får provision på köp som görs via länkarna.
Drink