Bellini Recept
Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av bartendern Giuseppe Cipriani på Harry's Bar i Venedig. Bellini har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.
Ingredienser
- 9 cl Bubbel
- 3 cl Persikopuré
- Rekommenderat bubbel
- Prosecco
Instruktioner
- Börja med att göra persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det funkar även bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.
- Häll persikopurén i ett champagneglas.
- Fyll på med prosecco.
- Rör om försiktigt.
- Garnera med en persikoskiva.
Champagneglas kan komma i ganska många olika storlekar, så tänk på att anpassa måtten utifrån vilka glas du använder.
En annan populär variant av drinken är Peachtree Bellini. I den använder man några cl av persikolikören Peachtree istället för persikopuré.
Toppen som fördrink! Har man ett gott bubbel räcker det med en Bellini. Sen kan man med fördel dricka bubblet utan att blanda in persikor.
Det går också bra att köpa persikopuré på barnmatsburk