Tequiladrinkar

Tequila är en mexikansk destillerad spritdryck som framställs från växten blå agave. Såväl drycken som växten har ett ursprungsskydd som är strikt reglerat och hårt kontrollerat. Tequila förekommer dels som olagrad sprit (tequila blanco) men finns även i de lagrade varianterna reposado (lättare lagrad) och añejo (extralagrad). Som ingrediens i drinkar har tequila en given plats i många klassiska och trendiga cocktails.

Senaste drinkarna
15 recept

Drinkar med tequila

tequiladrinkarTequila är vanligt förekommande i många goda och populära drinkar och cocktails, men avnjuts även ganska ofta som avec, till mat eller som shot tillsammans med lime och salt.

I kategorin ”Tequiladrinkar” här på Drinkoteket hittar du både enkla och lite mer avancerade drinkrecept på ett flertal goda drinkar med tequila som du kan blanda och tillreda själv.

Tequila som består av minst 51% agave brukar kallas för mixto. En tequila med 100% agave, vilket anses som en lite finare variant, är att rekommendera när du verkligen vill få fram den rena agavesmaken i dina drinkar.