Gindrinkar

Gin är en gammal spritsort som karaktäriseras av en tydlig enbärssmak och har sitt ursprung i Nederländerna. Gin har fått ett enormt uppsving i popularitet de senaste åren och bara i Sverige finns numera över hundra destillerier som tillverkar gin. Det huvudsakliga användningsområdet för gin är som ingrediens i drinkar och cocktails och några av våra mest klassiska drinkar är just gindrinkar.

Senaste drinkarna
69 recept

Drinkar med gin

GindrinkarGindrinkar görs, inte helt oväntat, av gin. Det är en nederländsk spritdryck smaksatt med enbär och sprungen ur sin föregångare, genever, från samma land. Drycken har en lång historia som sträcker sig så långt tillbaka som 1600-talet. I dag är det Storbritannien som står för den största produktionen av gin. London Dry Gin är den vanligaste varianten av sprittypen, men även Plymouth och Old Tom gin förekommer ofta.

I drinksammanhang förknippas gin hos allmänheten framför allt med givna klassiker som Gin & Tonic och Dry Martini, men det finns så klart en uppsjö av fler goda och trendiga drinkar med gin, vilket du inte minst kan se här i kategorin ”Gindrinkar”.

Här på Drinkoteket, hittar du både enkla och goda drinkrecept på drinkar med gin som du kan blanda och tillreda själv. Flera av gindrinkarna passar utmärkt som fördrink och välkomstdrink, eller vilken annan tillställning som helst. Vi hoppas att du hittar en drink för dig!

Populära varumärken av gin